+40 744 551 518 office@casaniculitel.ro
Merlot Roze Sarica Niculitel

Merlot roze

Vin DOC-CMD Sarica Niculitel

 

Tipul de vin dupa continutul in zahar – Vinul este demisec;

Limpiditate – Limpede cristalin;

Taria alcoolica – Minim 12% vol;

Culoare – Roz, apropiata foitei de ceapa;

Miros – Aroma  de fructe de padure.

Gustul Gust de fructe de padure

Asocieri culinare – Se asociaza foarte bine cu carnea de pasare, gaina sau pui, fiarte si chiar rumenite la cuptor, pestele alb, icrele, pastele cu sosuri usoare, cozonac, prajituri si chiar fructe.

Strugurii – Sunt mijlocii, cilindrici, biaripati, cu boabele asezate normal ca desime pe ciorchine. Bobul mijlociu, sferic, cu pielita subtire, de culoare negru violaceu, acoperita cu un strat subtire de pruina; pulpa zemoasa, cu mustul necolorat si gust placut. 

Insusirile agrobiologice – Soiul Merlot are perioada mijlocie de vegetatie (170-180 zile) are vigoare mare de crestere si dezvolta un frunzis bogat. Prezinta fertilitate buna 70-75% lastari fertili si productivitate mai mare decat la Cabernet deoare strugurii sunt mai mari. Maturarea deplina se realizeaza la circa 3-4 saptamani dupa soiul Chasselas dore (epoca a IV-V-a). Rezistente biologice: soi cu rezistenta slaba la ger (-16°C -18°C) si la seceta, sensibil la mana, mijlociu rezistent la fainare si putregai, sensibil la molii si acarieni. 

Insusirile agrotehnice si tehnologice – Are nevoie de terenuri fertile si cu umiditate asigurata. Se conduce pe tulpini inalte si semiinalte, cordon bilateral cu taiere in elemente scurte, sarcina de rod fiind

Continut Restrictionat persoanelor sub 18 ani

Accesul pe casaniculitel.ro presupune confirmarea varstei dumneavoastra.